Top 10 najboljih gradova za život

недеља, 9. април 2017.

Top 10 najboljih gradova za život


Ukoliko ikada poželite da emigrirate i potražite sreću u nekom drugom gradu, ova top lista će vam pomoći pri odlučivanju. Svake godine se vrši analiza najbojlih gradova za život, a u obzir se uzimaju gradovi na svim kontinentima. Na prvom mestu je Kanada, a slede je Okeanija (Australija i Novi Zeland) i Skandinavija.
Glavni kriterijumi su: životni standard, cene nekretnina, cena osnovnih namirnica (hleb, mleko, jogurt, gorivo), zaposlenost i potreba za novom radnom snagom. Takođe, jedan od parametara je i bezbednost u gradovima, odnosno kolika je stopa kriminala i nasilja.

Predstavljam vam Top 10 gradova:

1.       Cirih, Švajcarska


2.       Beč, Austrija



3.       Vankuver, Kanada



4.       Ouklend, Novi Zeland



5.       Toronto, Kanada



6.       Frankfurt, Nemačka



7.       Čikago, USA




8.       Luksemburg, Luksemburg



9.       Oslo, Norveška



10.   Stokholm, Švedska


Nigde nije idealno. Razlika između ovih gradova i Srbije je u tome što mnoge stvari koje se tamo podrazumevaju su ovde luksuz. Tamo je moguće raditi dva ili više posla i dogovoriti se sa poslodavcem u vezi sa radnim vremenom, prekovremenim radom i platom. Normalno je biti plaćen za svoj rad i očekivati od poslodavca da ispoštuje datu reč.  Svuda se mora raditi, ali negde ćete biti cenjeni, a negde će vas tretirati kao jeftinu radnu snagu.

Naravno, ko je svoju sreću našao u Srbiji i lepo mu je ovde, taj je uspeo životu. Svaka mu čast! Ko nije, neka nam barem pošalje razglednicu.

0 коментара :

Постави коментар